s

Medische hulp


Als elke seconde telt, bel 112!
Je belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp. Bijvoorbeeld als jij of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als je getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld mishandeling of inbraak.
 
Heb je zorg of medische hulp nodig tijdens je vakantie?
Het is niet meer mogelijk om rechtstreeks een afspraak te maken bij één van de huisartsenpraktijken. Van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 23.00 uur kun je jouw medische hulpvragen via een app voorleggen aan de verpleegkundigen en huisartsen van de digitale zorgdienst Medicoo.
 
Ook de huisartsenpost werkt in het weekend van 9.00 uur tot 21.00 uur samen met Medicoo. De app is beschikbaar voor alle vragen. Je kunt op een voor jou gunstig moment contact leggen via de app. De huisartsenpost blijft ook telefonisch bereikbaar voor zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Het telefoonnummer van de huisartsenpost is +31 (0)115-643000.

Wat is de digitale zorgdienst Medicoo
Medicoo is een app die je via de App Store of Google Play kunt downloaden op je mobiele telefoon of tablet. De app biedt persoonlijke zorg aan patiënten via live chat en beeldbellen. Na een korte introductie en een aantal vragen waar je jouw gegevens in moet vullen, kun je jouw gezondheidsvraag stellen via een live chat. Er zit een team van verpleegkundigen en huisartsen voor je klaar, die antwoord geeft op de door jou gestelde vragen.

Dit medische team van Medicoo verzorgt de triage volgens de professionele protocollen, geeft zelfzorgadvies of verwijst zo nodig door naar één van de praktijken in West Zeeuws-Vlaanderen, zo dicht mogelijk bij jouw vakantiebestemming in de buurt.

Door de zorg digitaal te ondersteunen blijft, met het grote aantal toeristen in deze regio, de zorg bereikbaar voor iedereen!
 
Bereikbaarheid van de zorgdienst Medicoo
Van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 23.00 uur en in het weekend van 9.00 uur tot 21.00 uur zitten de verpleegkundigen en huisartsen voor je klaar.
 
Met de Medicoo app kun je snel en gemakkelijk op elk moment, vanaf elke plek jouw gezondheidsvraag stellen.
 
Je wordt dringend verzocht niet naar de huisartsenpraktijk te komen als je geen afspraak hebt. Download de Medicoo app, registreer je en je kunt direct je vraag stellen en zo nodig kun je een afspraak maken met de dichtstbijzijnde huisarts.

Klik hier om de download te starten of scan de QR code.Medicoo wordt je aangeboden in samenwerking met alle zorgverzekeraars. De zorg wordt vergoed en je hoeft geen kosten te maken of declaraties in te dienen.


Deelnemende huisartsenpraktijken en apotheken
 
Huisartsenpraktijk Hooge Platen 
Westlandstraat 16  
4511 XX Breskens 
hoogeplaten.praktijkinfo.nl
 
Huisartsenpraktijk Oostburg – Cadzand 
Pastoor van Genklaan 6 
4501 AJ Oostburg
huisartspraktijk-oostburg-cadzand.nl
 
Huisartsenpraktijk de Bruijckere
Pastoor van Genklaan 6-003
4501 AJ Oostburg
debruijckerehuisarts.praktijkinfo.nl
 
Huisartsenpost Oostburg
Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg
www.nucleuszorg.nl
 
Huisartsenpraktijk Sluis
Zuiddijkstraat 8d
4524 AR Sluis
huisartsensluis.nl
 
Apotheek Breskens 
Westlandstraat 8
4511 XX Breskens
+31 (0)117-380222
www.apotheekbreskens.nl
 
Apotheek Oostburg
Pastoor van Genklaan 6-001
4501 AJ Oostburg
+31 (0)117-452170  
www.serviceapotheek.nl/oostburgsluis
 
Dienstrobot (24-uur) - Oostburg
Pastoor van Genklaan 6-001
4501 AJ Oostburg
 
Apotheek Sluis
Zuiddijkstraat 8
4524 AR Sluis
+31 (0)117-440480
www.serviceapotheek.nl/oostburgsluis