s

Bistro La Vie en Rose

Interview van 18 juli 2022

Met de gelijknamige klassieker van Edith Piaf in ons achterhoofd stappen we de nieuwe bistro La Vie en Rose in Groede binnen. De locatie aan de Markt, de binnentuin én het interieur brengen ons meteen in die typisch Frans romantische sfeer. Annemieke: “We hebben hier een huiskamersfeer gecreëerd; klassiek, intiem en gezellig. De indeling van het pand leent zich ervoor én zo ben ik jaren geleden in mijn voormalige woonplaats Tiel ook begonnen. Als hobbykok gaf ik geregeld etentjes voor vrienden. Dit werd steeds grootser met meerdere gangen en aangepaste wijnen. Dit resulteerde in de start van een huiskamerrestaurant waar mensen tegen een kleine vergoeding konden eten.”

Het roer om
Jeroen: “Op een bepaald moment hadden we het idee opgevat een B&B te beginnen. De aankoop ging niet door, maar het ondernemerszaadje was gepland. Groede kenden we eigenlijk niet. We waren in eerste instantie gefocust op het vinden van een geschikt pand. Hier was het liefde op het eerste gezicht. De gastvrijheid , betrokkenheid en behulpzaamheid van de inwoners en mede-ondernemers heeft ons blij verrast. Ja, we zijn in een warm bad terechtgekomen. En de kwaliteit van het eten in de regio. Ongelooflijk, we zijn van onze sokken geblazen!”

Franse gerechten met Zeeuwse invloeden
“Dat legde de lat meteen hoog”, zegt Annemieke lachend. “We serveren van origine Franse bistrogerechten met een hoog Zeeuws gehalte. Denk aan een gegrilde entrecote met bearnaisesaus of kabeljauw met mosseltjes en een bisque van schaal- en schelpdieren. Kwaliteit en verse producten staan voorop. Daarom werken we voorlopig met een beperkte kaart. Samen met ons kleinschalige team zorgen we voor een moderne culinaire beleving in een Franse jaren ’20 sfeer.”
Contact info
Bistro La Vie en Rose
Markt 27 GROEDE