s

Caboor ontwerpstudio

Interview van 2 september 2020

Kevin Caboor. Een creatieve geest die met zijn ontwerpen de gebruiker of toeschouwer wil verwonderen. Via het knalblauwe deurtje in de Oudestad stap je Kevins wereld binnen.

“Ik vergelijk mezelf vaak met Geppetto, de maker van Pinokkio. Hij maakte van een stuk hout een pop met de wens dat het een echt kind zou worden. Mijn ontwerpen krijgen ook een karakter mee. Voor mij wordt het object een wezen. Het vrije, onbevangen denken wordt moeilijker naarmate je ouder wordt. Maar juist als je alle praktische bezwaren overboord gooit, ontstaan er nieuwe dingen. Vanaf het moment dat ik begin te schetsen, kruip ik in de huid van de achtjarige Kevin. Het kind in mezelf is er gelukkig altijd nog. Dát is mijn grootste kracht als ontwerper.”

Kevin studeerde af als grafisch vormgever bij een reclamebureau in New York. Omdat hij conceptueel sterker wilde worden, schreef hij zich in bij de Design Academy in Eindhoven. “Daar werd ik geïnspireerd door de grote ‘namen’ die er lesgaven. Hoewel ik dacht al heel ver te zijn, leerde ik pas in Eindhoven om totaal anders te kijken. Hier is ook mijn passie ontstaan om van relatief eenvoudige objecten iets unieks te maken. Achter ieder ontwerp zit een verhaal. Er is over nagedacht en bedoeld om een glimlach op het gezicht te toveren. Voor mij is ontwerpen een volwassen manier van spelen. Dat speelse, mijn identiteit, zie je niet alleen terug in mijn ontwerpen, maar ook in mijn atelier. Andersom is dat ook het geval. De merkbeleving en identiteit van mijn opdrachtgevers staan altijd voorop. Mijn klant moet zichzelf of zijn bedrijf voelen in hetgeen ik maak. Unieke objecten maken een bedrijf of huis eigen.”

Voorheen werkte Kevin verspreid over diverse locaties. “Op deze locatie kunnen mensen me aan het werk zien. Ik vind het leuk als er iemand binnenstapt en vraagt naar het verhaal achter mijn werk. Dit is mijn speelveld, de plek waar ik prototypes maak en hoop mijn dromen verder vorm te kunnen geven. Een eigen collectie meubels; een bank, stoel, tafel en lamp. Ja, dat is mijn droom!”
Contact info
Caboor ontwerpstudio
Oudestad 1 OOSTBURG
Volg ons