s

Groede Podium

Het favoriete plekje van onze gastvrouw Jessica Seij is Speel-en Bunkerpark Groede podium.

Groede Podium is een verrassend groen speel- en bunkerpark in Groede, waar oorlogsverhalen op een speelse manier tot leven komen. De bunkers uit 1942 zijn als stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog een belangrijk onderdeel van het park en vragen erom op ontdekking te gaan.

In 1942 werden de bunkers gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall. Het werd aangelegd in de vorm van een klein dorp met straatjes en grasperken. Het lag in een kaal weiland en daarom werden ze gecamoufleerd als huis, winkeltje of stal. Je kan er nog schilderingen van terugzien. Tijdens operatie switchback in 1944 ontdekten Canadezen bij het naderen van het bunkerdorp dat ze in een bunkerdorp van de Duitsers waren. De Duitsers gaven zich zonder tegenstand en bloedverlies over aan de geallieerden.
Jong en oud komen in het park om de Bunkers te bezoeken. Kinderen kunnen zicht uitleven in de springweide met springkussens en er worden doorheen het jaar diverse evenementen georganiseerd. Er is ook een springweide met heel veel springkussens en er worden diverse evenementen georganiseerd. In ’t Hoofdkwartier kun je genieten van een hapje en een drankje.

Wist je dat?

Er een tiental bunkers zijn? Eén van de bunkers nu dient als groeps-accommodatie? De commandobunker tegenwoordig wordt bewoond door vleermuizen?
Het park ligt in de Groese Polders. Een plaats waar je heerlijk kunt wandelen tussen het groen en aan het water, De Zwarte Gatse kreek.

Het park is dagelijks gratis toegankelijk.
Contact info
Groede Podium
Gerard de Moorsweg 4 GROEDE