Brasserie LouLou

Interview van 3 januari 2022

Doen wat je leuk vindt. Dat is waar Debora en Rob van droomden. En die droom hebben ze waargemaakt met Brasserie LOULOU. Debora: “Voor de opening van LOULOU waren we al jaren actieve horecaondernemers. Vanwege de vele ontwikkelingen in Cadzand zijn we een paar keer verhuisd naar telkens tijdelijke panden. Toen deze nieuwe locatie óp de duinen mét zicht op zee voorbij kwam, wisten we dat we hier kunnen doen wat we het liefste doen: onze liefde voor gastvrijheid en lekker eten overbrengen en daarmee onze gasten een leuke én lekkere middag of avond bezorgen in een happy sfeer.”

Botanisch en vegetarisch
Het interieur is industrieel-botanisch. De vele planten stemmen in ieder geval al meteen vrolijk. Hoe zit dat met de menukaart? Rob: “Geen twaalf in een dozijn bij LOULOU. Zowel qua gerechten als inrichting willen we onderscheidend zijn en blijven. Door onze ligging op de grens met België is het daarnaast vanzelfsprekend dat we rekening houden met de eetcultuur van beide landen. Dat levert een leuke mix van gerechten op. Belgen lunchen doorgaans uitgebreider; voor hen geen kroketten met brood 😉. Bij ons eet je gezonde en gebalanceerde vis- en vleesgerechten, al leggen we de nadruk steeds meer op vegan en vegetarisch.” Debora vult aan: “Dat is ook de reden waarom we afscheid nemen van standaard frisdranken. Daarvoor in de plaats schenken we – naast huisgemaakte limonades – alternatieve frisdranken die naar onze smaak meer te bieden hebben.” De persoonlijke favoriete gerechten - bulgursalade met kip of falafel en de lamstajine – maken ons nieuwsgierig. Jou ook?
Contact info
Brasserie LouLou
Boulevard de Wielingen 2 G CADZAND