Restaurant De Lausanne

Interview van 12 juli 2021

Leeswijzer: ook geschikt voor vegetariërs 😉

Wie wil genieten van een eerlijk product, vlees met een verhaal, gaat naar het sfeervolle restaurant Delausanne. De visie van eigenaar Hans is helder: “De mens is noch carnivoor, noch herbivoor. Als omnivoor hoeven we dus niet elke dag vlees te eten. Kies de keren dat je wél vlees eet voor duurzaam. Dat is precies wat ik hier serveer: een mooi stukje duurzaam vlees, met zorg bereid, wat je met een goed gevoel kunt eten. Ons vlees is van runderen die een leven en fatsoenlijk eten hebben gehad. Geloof me, dat proef je!”

Hans is als het ware opgegroeid in de slagerij van zijn vader in Sluis. Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was de slagerij over te nemen, is hij via de slagersvakschool de horeca ingerold. De liefde voor vlees is gebleven. “Ons vlees is afkomstig van runderen die een weideperiode hebben gehad in hun oorspronkelijke land van herkomst. Zo komt onze Simmentaler uit Zwitserland, Irish Angus uit Ierland, Witblauw uit België, Charolais uit Frankrijk, enzovoort. Het klimaat, het voer, het is allemaal bepalend voor de smaak. Zie het als wijn. Je kunt een van oorsprong Italiaanse druivensoort in Nederland planten, maar de wijn zal nooit zijn authentieke smaak krijgen. Vlees met een stempel van het land van herkomst is voor mij een must. Anders verkoop ik het simpelweg niet.”

Wist je dat…?
Hans zijn passie voor vlees graag met je deelt? Tijdens zijn vleesworkshop voor groepen vanaf 10 personen krijg je uitleg van kop tot staart. Leuk als teambuilding, vrienden- of familie-uitje.
Contact info
Restaurant De Lausanne
Markt 8 IJZENDIJKE