Restaurant Ecluse

Interview van 11 oktober 2021

Vanaf mei jl. zwaaien Frits en Roy de scepter over Ecluse op de Groote Markt in Sluis. Beiden zijn geen groentjes in horecaland. Roy was al zes jaar als souschef werkzaam bij dit trendy restaurant en Frits heeft als (freelance) chef-kok bij diverse restaurants in de streek zijn sporen verdiend. Daarnaast gaf hij praktijkles op Hotelschool Ter Groene Poorte. Tijdens een freelance opdracht kwam hij na lange tijd weer in contact met Roy.

Frits: “Ik kom uit een ondernemersfamilie, het ondernemerschap heeft altijd gekriebeld. Ook Roy heeft altijd de wens gehad, mits er een goede balans tussen werk en zijn gezin mogelijk was. De kans deed zich onverwacht voor en het bleek het juiste moment. Het fornuis heb ik grotendeels vaarwel gezegd. Natuurlijk jammen we wel eens samen in de keuken om een nieuw gerecht te bedenken, maar in Ecluse ben ik vooral gastheer. En dat bevalt prima! Op deze manier kan ik mijn passie voor wijnen overbrengen en aan het avondje uit een portie gastvrijheid toevoegen.”

Roy vervolgt: “Onze tweewekelijks wisselend lunchmenu’s en Ecluse maandmenu’s met drie, vier of vijf gangen zijn gebaseerd op de klassiek Franse keuken met een Zeeuwse twist door streekproducten te gebruiken. Voor onze gerechten wil je de tijd nemen. Even het gehaaste leven achter je laten en genieten. Van een goed glas wijn, onze gastvrijheid en natuurlijk het eten. Onze gerechten zijn gastronomisch, maar toch toegankelijk. Zowel qua smaak als prijs.”
Contact info
Restaurant Ecluse
Groote Markt 17 SLUIS
Volg ons