Week van de Zwinstreek

Grenzeloos genieten in de Zwinstreek

Van 24 september t/m 2 oktober staat de Zwinstreek weer in de schijnwerpers. Tijdens de vijfde editie van de Week van de Zwinstreek nemen ondernemers en gidsen je weer mee op ontdekkingstocht naar prachtige natuur, historische verhalen en culinaire verrassingen. Deze week beleef je de Zwinstreek met al je zintuigen! Het volledige activiteitenaanbod van de Week van de Zwinstreek vind je hier.  


VEELZIJDIG KARAKTER
Weidse uitzichten, knusse polderwegen, charmante dorpjes en lokaal lekkers: dát kenmerkt de Zwinstreek. Met haar veelzijdige karakter heeft de streek voor een ieder wat te bieden. Wandel door prachtige natuur, zoals het Zwin Natuur Park waar jaarlijks duizenden trekvogels landen. Ontdek sporen uit het woelige krijgsverleden van dit gebied en dompel je onder in het rijke handelsverleden van de streek in historische stadjes als Sluis en Damme.


VOOR DE FIJNPROEVER
Ook voor de fijnproever heeft de Zwinstreek voldoende in petto met haar ambachtelijk gebrouwen bier, authentiek bereide paling en andere zilte lekkernijen. Al generaties lang vinden chefs inspiratie in zilte groentes en kruiden uit de streek.


ACTIVITEITEN
In de Week van de Zwinstreek  is er een speciaal activiteitenprogramma samengesteld, waarmee je de streek kunt (her)ontdekken. Ga mee met de bunker(fiets)tocht en leer hoe Duitse militairen tijdens de oorlog werkten en leefden. Liever de natuur in? Natuurgidsen laten je kennismaken met prachtige natuur in de Zwartegatse Kreek of Waterdunen. Meer culinair georiënteerd? Smul mee van een Middeleeuwse picknick of schrijf je in voor een wildplukwandeling en proef de verschillende smaken van de zilte natuur. Ook voor de sportieveling is er tijdens de Week van de Zwinstreek voldoende te beleven. Fiets mee met de grensfietstocht langs illustere plaatsen met namen als Roverhoek en Geuzenput of ren mee met de Early Bird Run. Meer weten? Bekijk hier het volledige programma.

De Week van de Zwinstreek is een initiatief van de gemeenten Sluis, Knokke-Heist, Maldegem, Damme, Sint-Laureins, Provincie West-Vlaanderen en wordt uitgevoerd door IVN Natuureducatie en ondersteund door de toeristische diensten Westtoer, Toerisme Meetjesland en Toerisme Knokke-Heist.